Hilding Anders: Invector Pack & Pal

Client: Hilding Anders Date: 15. januar 2015 Category:

DSC03232

Kran med sugekopper parat til at hente færdigpakket madras til palletering

DSC03223

Anlæg under montage

DSC03227

Papkasse stablet på passe, her uden modul

komplet system med to eksisterende linier Lille

Komplet pakke og palleteringslinie leveret til Hilding Anders. Anlægget er tilkomplet to eksisterende produktionslinier. Paller transporteret ind til systemet og færdigpakkede madrasser transporteret videre

Pakke og palleteringsanlaegProduktions flow for Invector Pack & Pal

Komplet pakke og palleteringslinie leveret til anden stor dansk producent

Komplet pakke og palleteringslinie leveret til en anden stor dansk madras producent
Invector Pack-Pal - RollUp 15x40cm

Invector Pack & Pal er modulbaseret og kan tilpasses enhver produktion efter kundens ønske og behov

Automatisk pakke og palletings anlæg

Produkt

Invector har gennem tidens løb projekteret og leveret flere speciel anlæg til Hilding Anders. Der er tale om mange forskellig specialmaskiner, som bruges i fremstilling og pakning af madrasser. Invector Pack & Pal blev første gang fremstillet til Hilding Anders. Anlægget pakker og palleterer færdigproducerede madrasser fuldautomatisk.

 

Funktionsforløb er:

  • fremfører papkasse
  • rejser papkassen
  • skubber madrassen ind i papkasse
  • limer papkassen
  • stabler kassen med madrassen på en palle
  • kører den færdig stablet kasse til lageret

 

Invector Pack & Pal er omstillingsparat og kan rumme flere forskellige typer samt størrelser madrasser og papkasser;

Madras typer: Skum, box, spring, lameller, elevation
Madras Formater: Længde 2000 – 2200 Bredde 700 – 2200Højde 100 – 350 eller 200-450 (et spænd på 250),Kg 0-120.

 

Strømlinet løsning

Hilding Anders ønskede et anlæg, der lagde pap under en madras for at skåne medarbejderne for de mange tunge løft, hver gang en madras skulle pakkes. Invector leverede i stedet et fuldautomatisk pakke og palleringsanlæg, Invector Pack & Pal, så medarbejderne helt undgik tunge løft og dårlige arbejdsstillinger.

Anlægget kan håndtere op til 80 madrasser i timen, dvs. hver madras bliver pakket og palleteret på mindre end 46 sekunder. Palleteringen sker med +/- 2mm nøjagtighed, hvilket sikre bæreevnen når mange tunge madrasser stables oven på hinanden.

 

Funktionerne i dette anlæg

Indskub af madras:

Indskubberens opgave er at skubbe den færdig monterede madras ind i den åbnede papkasse der ligger klar i folde stationen. Længden af indskubningen er afhængig af madraslængden. Indskub-enheden bruges også som buffer for færdige madrasser.

 

Folde- og limestation:

Folde stationens opgave er at oprette og rejse kassen således at en madras kan skubbes ind i denne. Når madrassen er placeret i kassen lukkes denne ved hjælp af diverse bevægelser. Inden kassen lukkes helt påføres der lim. Kassen flyttes til 0-punktet ved hjælp af rullebanen. Herfra hentes kassen til palletering af kranen.

 

Kran:

Kranen er integreret i et anlæg til håndtering af papkasser og paller. Pallekranen er fremstillet af kraftige profiler for at opnå størst mulig stabilitet.

 

Anlægget kan lave mix paller, hvor forskellige madrasstørrelser og typer kan palleteres efter ønske. Dette kan fx gøres om aftenen/natten, medens produktionen står stille. Anlægget kan designes så det tilpasses kundens eksisterende maskiner.

 

 

Modul baseret løsning

Invector Pack & Pal er modulopbygget og kan derfor fleksibelt opbygges og kombineres til enhver produktion efter kundeønsker og behov. Dvs. at det er kunden der bestemmer hvor fleksibel anlægget skal være.

Hvis kunden tilmed har nogle af komponenterne/maskinerne, så som eksempelvis plastfoliemaskinen, så anvendes de naturligvis dem i opbygningen.

 

Modulopbygningen giver kunden friheden til selv at bestemme, hvor meget af pakke og palleteringsprocessen, der skal automatiseres. Fx. kan folde/pakkemaskinen fødes manuelt med en pap-kasse, hvorefter sengen automatisk pakkes, og den færdige papkasse køres ud til palletering. Maskinen kan ligeledes bygges op, så den tager pap-kasserne direkte fra pallen der kommer fra leverandøren.

 

Omstillingen mellem de forskellige størrelser sker automatisk uden produktionstab. Hvis der eksempelvis kommer senge fra 3 forskellige linjer, så skal der være plads til min. 3 papstakke og 3 pallestakke.

Hvis der kommer små ordre fra 1 eller 2 linjer, så skal der være flere pladser, så der altid er kasser til rådighed.

 

Pallerne stilles direkte på gulvet. Hvis der er begrænset plads i produktionshallen, kobles der kassetter til anlægget som kan skydes ud, hvorpå der kan stilles paller. Ved smal plads sikre man herved at en gaffeltruck kan aflevere paller og pap når kassetten er skudt ud, og undgår manglende manøvreplads.

 

Den færdige papkasse palleteres liggende på palle inde i anlægget. Hvis det ønskes, så kan maskinen stakke et antal kasser på en rullebane, hvorefter den palleterer den færdige stak stående på en europalle.

 

 

Tekniske specifikationer

Udstyret er konstrueret til at transportere. Madrasser.
Længder af madrasser Passion linje: 2000/2200 mm.
Bredder af madrasser Passion linje: 700/800/900/1050/1200/1400/2200 mm.  
Højde af madrasser Passion linje: 100/120/260/340/380/450 mm.
Længder af kasser Passion linje: 2130 mm.
Bredder af kasser Passion linje: 820/920/1070/1220/1420 mm.
Højde af kasser Passion linje: 150/260/345/385/435 mm.
Bredder af kasser Robot linje: 920 mm.
Højde af kasser Robot linje: 260 mm.
Længder af kasser Robot linje: 2030/2130 mm.
Transporthøjde: 830 mm.
Totalvægt max: 120 kg.
Strømforsyning: 3×400 V 50 Hz.
Kapacitet: 80 madrasser pr time/46 sec pr madras.

Video af fuldautomatisk pakke og palleterings anlæg