THEMA Vinduer: Fuldautomatisk lagerhotel

Client: Thema Vinduer Date: 15. januar 2015 Category:

Thema_projekt_tegning3D illustreret – lagerhotel til venstre, transfervogn i midten, operationsbord til højre

Transfervognen afhenter profiler fra lagerpladsen

Transfervognen hvor en kædebane sørger for at kasserne med profilerne kan hentes og bringes

Før billede.

Themas tidligere opbevaring af profiler. En truckfører skulle først flytte alle andre ovenliggende profiler væk, før han kunne tage den stak profiler ud, der skulle bruge.

SONY DSCEfter billede.

Invector leverede et fuldautomatisk lagerhotel, systematisk og overskuelig løsning

Lagerhotel til lange profiler

Produkt

Fuldautomatisk lagerhotel der håndterer:

  • Kassetter til alu-profiler
  • Maks vægt: 1500 kg.
  • Maks længde profiler 6000 mm.

 

Lagerhotellet opbevarer profiler systematisk og overskueligt. Når operatøren skal bruge en profil tilkalder han denne via computersystem og transfervognen henter kassetten i reolen og kører den frem til indbanen, og frem via bufferbanen til aftagebanen.

 

Hvis kassetten er tom, trykker operatøren på ”Kassette tom”. Transfervognen henter kassetten og kører den til Indlagringsbane, hvor truckføreren fjerner denne.

 

Når der kommer nye profiler fra leverandøren, placerer truckføreren kassetten i fixturet og trykker på knappen ”Indlagring”. Ved tryk på indlagring indtastes type og farve, eller ordrenr. Profilerne indlagres på en tilfældig tom lokation. Lokationen på kassetterne med profiler logges i plc.

 

Når operatøren er færdig trykker han på ”til lager”, transfervognen henter kassetten og indlagrer den igen tilfældigt og logger profilen og location i hukommelsen.

 

På betjeningen ved savene kan operatøren på vare nummerer fra reollager og han kan afsende en vare til lagerreol eller til afsendelse.

Transfervognen er fuld automatisk styret, og kommunikation til transfervogn forgår via trådløs Siemens industriel Ithen-Net. På transfervognen er der en betjening der muliggør manuel kørsel. Transfervognen er afskærmet med sikkerhedshegn.

Positionering af transfervogn styres ved hjælp af en laser afstandsmåler.

Video af fuldautomatisk lagerhotel